söndag 5 mars 2017

Våra fyra djur + fiskar

Okej så här är det vi har fyra fyrbenta djur här hemma:

Hidde tibetanska spaniel hanen som blev av med sina bollar efter han var ett pip monster när granntikarna löpte. Han är lika gammal som vi har varit tillsammans, han föddes i säte för han gillar att leka kurragömma. Han är en stor Tibbe eller så är hans tibbekompisar jäkligt små och inte får någon mat.  Han är alltid min hund förutom när jag lägger dottern då leker han skuggleken eller husvagn med mannen. Han har selektiv hörsel och förstår inte riktigt att han är kastrerad då han är helt frälst i löptikar. Han älskar att vara i skogen och på ängen där han kan springa efter djur (som han aldrig kommer i fatt) och lukta på gräs eller äta bajs. 


Siri Maine coon honan som fångar, dödar och äter upp kaniner i alla dess storlekar. Har också ett jäkla bra tålamod med dottern. Gillar mest att vara ute och jaga och följa med på promenader med mig, dottern och Hidde. Försvinner dagar och nätter på sommaren pga att hon har andra saker att göra (döda små söta kaniner och möss) och gör oss lite nervösa då vi inte kan se henne på typ en vecka. Hon tycker inte om Jubabba direkt då hon tycker hon är lite av ett drygo. Hon slår eller morrar inte åt henne men om hon får chansen kan hon slå lite på henne on hon går förbi när Siri ligger på en stol. Siri älskar majs och att sitta på dottern stol och få mat eller ta mat med tassen som hon smyger upp och tar mat. 



George den brittiska korthåret vi har som kom tillsammans med ET katten Jubabba i oktober/ november 2016. Han är samma ålder som Siri men inte lika smart. Fast han är 8 år så gör han Matrix hopp och jagar sin svans. Han är lite av ett drygo till Jubabba men vi tror det är pga att han behöver gå ut. Vi har presenterat honom för utomhus. Han vill få helst ha dörren öppen så han kan gå in när han vill. Om den är stängd skriker han till någon öppnar den. Siri gillar att jaga in honom också.Han är också den som väcker mig på morgonen med sitt skrik eller när han vill bråka med Jubabba. Han gillar dottern mycket fast hans förra hem bestod av barn som jagade och slog honom. Han får numera inte vara på dottern stol när hon äter då hans svans faktiskt kommer i hennes mat. Men dottern tycker mycket om honom. Han är också en stor beundrare till Siri. Inte så konstigt då hon både är coolare, tyngre,större, jägare, vågar vara ute och hona. 



Jubabba är en Devon Rex med gigantiska ögon och öron och väger 4 kilo mindre än Siri alltså knappt 2 kilo. Hon är den som vill vara nära alltså i ansiktet. Hon är för fin för att dricka ur vattenskålen så hon vill helst att vi ska sätta på kranen eller fylla ett glas med vatten och sätta det i badkaret. Hon och Georg bråkar en del mest är det då Georg som är ett arsel. Hon gillar inte Siri alls då hon morrar, fräser och mjauar när hon är i närheten. Hon är ganska skygg och gillar inte barn som skriker och springer. Inte konstigt efter hur det var i hennes förra hem.   


Sedan har vi ett gäng med fiskar för det måste man väl ha, eller? Tre utav dem är stora som aborrar! 

Ha en fin söndag! / Ulrika 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar